Kruidige tonijnmoussetaart
- Nederlands, Buffet
- 20-30 min.
Een koude hartige taart die je maakt zonder oven. Ook wel eens lekker. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar in kleine puntjes als buffetgerecht of borrelhapje ook heel erg lekker. Hou wel rekening met een minimale wachttijd van 2 uur.
Ingrediënten 12 recipe.people
1 pakje party extra toastjes van Haust (150 gr) - 100 gr verse roomkaas - 1 eetl gedroogde oregano - 5 blaadjes witte gelatine - 2 blikjes tonijn op water (a netto 210 gr) - 6 el mayonaise - 2 el citroensap - 200 crème fraîche - 1 eetl kappertjes - 1 eetl fijn gehakte ui - 1 el fijn gehakte basilicum - zout, peper - kerstomaatjes - 1 eetl fijngehakte bieslookBenodigdheden
sprngvorm van plm 24 cm doorsnedeVoorbereiding
In keukenmachine toastjes tot kruimels malen. Roomkaas en oregano erdoor mengen. Mengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel aandrukken en gladstrijken. Tot gebruik in koelkast zetten. Gelatine plm 5 min weken in koud water. Tonijn afgieten. In keukenmachine tonijn met ui, mayonaise en crème fraîche glad pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Kappertjes en basilicum door tonijnmengsel doen. Citroensap verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en oplossen in de citroensap. Gelatine-mengsel door tonijnmengsel roeren.
Bereidingswijze
Tonijnmengsel overdoen in springvorm. Bovenkant gladstrijken. In plm 2 uur in koelkast laten opstijven. Garneren met halve kerstomaatjes en wat fijngehakte bieslook.
Bron
hele oude Allerhande
Serveertip
Ook lekker als hoofdgerecht met een tomatensalade of als borrelhapje met een glaasje witte wijn.