1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pittige tomatenquiche met zure room

Pittige tomatenquiche met zure room

Door: pwiggers

  • Nederlands, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2004

Ingrediënten 6 personen


200 gr bloem - snufje zout - 100 gr koude boter - 2 vleestomaten - 150 gr bacon - 4 eieren - 200 gr zure room - peper - 200 gr geraspte emmentaler kaas - boter om de vorm in te vetten (of bakpapier) -


Verder heb je nodig


Lage taartvorm van 26 cm doorsnede - deegroller - plasticfolie

Pittige tomatenquiche met zure room
Pittige tomatenquiche met zure room

TIP: Verwarm ingevroren hartige taarten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dat duurt 20 - 40 minuten afhankelijk van de dikte en grootte. In plaats van eigengemaakt deeg kun je ook croissantdeeg of bladerdeeg gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bloem, snufje zout en boter in een kom doen. Met 2 messen boter in kleine stukjes snijden. 4 el koud water erdoor mengen en hiervan een deeg maken. Deeg verpakken in plastic folie en 30 min in de koelkast leggen. Tomaten wassen en in plakken snijden. Bacon in stukjes snijden. Vorm invetten en met bloem bestuiven.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Eieren loskloppen met zure room en peper. Deeg uitrollen en vorm met deeg bekleden. Gaatjes in bodem prikken. 1/3 deel van de kaas over de bodem verdelen. Hierover tomaat en bacon verdelen. Bestrooien met peper. Eimengsel erover verdelen. Rest van de kaas erover strooien. In midden van de oven 45 minuten bakken.

Serveertip

Lekker met een salade.

Bron

Tijdschrift ???



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top