Parehoen in paprikasaus

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2004

Recept uit de Wener keuken; lekker pittig en romig !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-2 jonge parelhoenders (circa 500 g per stuk)
-zout, peper
-1 gele en 1 rode paprika
-2 tomaten
-2 el plantaardige olie
-30 g boter
-1 teen knoflook
-150 g gesnipperde ui
-20 g paprikapoeder
-1/8 liter donkere gevogeltefond
-1 dl slagroom
-1 th lepel verse marjoraan
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-spoel de parelhoenders van binnen en van buiten schoon en dep ze droog
-halveer ze in de lengte en bestrooi met zout en peper
-de gehalveerde paprika's in de hete oven van 220?C leggen, tot er blazen opkomen en het vel blakert
-even laten afkoelen en het vel eraf trekken en pitjes verwijderen en in reepjes snijden
-de tomaten in kokend water dompelen en het vel verwijderen en ze in kwarten snijden en de pitjes verwijderen

Bereidingswijze

-verhit olie en boter in een pan en bak de halve parelhoenders aan beide kanten lichtbruin aan
-voeg de knoflook uit de knijper en de ui erbij en laat 8 min meefruiten
-bestrooi het vlees met paprikapoeder en keer regelmatig om
-voeg na 10 min de paprikareepjes, tomaten en gevogeltefond erbij en laat met het deksel op de pan 20 min stoven
-neem de stukken parelhoen uit de pan en hou ze warm
-voeg de slagroom en majoraan erbij en laat de saus wat inkoken
-de hoenders terug toevoegen en meteen serveren

Serveertip

Heerlijk met rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten