Parehoen in paprikasaus
- Oostenrijks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-06-2004
Recept uit de Wener keuken; lekker pittig en romig !
Voorbereiding
-spoel de parelhoenders van binnen en van buiten schoon en dep ze droog
-halveer ze in de lengte en bestrooi met zout en peper
-de gehalveerde paprika's in de hete oven van 220?C leggen, tot er blazen opkomen en het vel blakert
-even laten afkoelen en het vel eraf trekken en pitjes verwijderen en in reepjes snijden
-de tomaten in kokend water dompelen en het vel verwijderen en ze in kwarten snijden en de pitjes verwijderen
Bereidingswijze
-verhit olie en boter in een pan en bak de halve parelhoenders aan beide kanten lichtbruin aan
-voeg de knoflook uit de knijper en de ui erbij en laat 8 min meefruiten
-bestrooi het vlees met paprikapoeder en keer regelmatig om
-voeg na 10 min de paprikareepjes, tomaten en gevogeltefond erbij en laat met het deksel op de pan 20 min stoven
-neem de stukken parelhoen uit de pan en hou ze warm
-voeg de slagroom en majoraan erbij en laat de saus wat inkoken
-de hoenders terug toevoegen en meteen serveren
Serveertip
Heerlijk met rijst
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties