Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons

Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons

Door: pwiggers

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-06-2004

Ingrediënten 6 personen


60 gr boter - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - wat takjes tijm - 250 gram kippenlevertjes - 2 plakjes bacon - 60 gr kastanje champignons - 1 wijnglas port - 1/2 wijnglas slagroom


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Foto van internet !!!

Heerlijke kippenleverpaté ...


Een zalige paté. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt met een stukje stokbrood, maar ook een heerlijke amuse voor ? 12 personen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin de ui, knoflook en tijm plm. 2 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de kippenlevertjes en de bacon toe en en laat alles nog 3 minuten bakken.
Doe de champignons en de port erbij en bak nog 10 minuten door tot al het vocht is verdampt.
Mix het mengsel met de slagroom in de Keukenmachine tot een gladde massa.
Doe de pate in een mooi schaaltje en laat dit goed afkoelen.

Serveertip

Serveren met wat toast of stokbrood of op een lepel met wat cranberrycompote als amuse.

Bron

????



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top