KIP AL LA MIKMAK

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet, 6 bolletjes stemgember, 2 potten kersen zonder pit, 2 bekertjes creme fraiche, 5 tl kappertjes, 150 gram geraspte kaas, 1 doosje champignons, 2 preien, plakjes bladerdeeg (aantal is afhankelijk van de grootte van de schaal), 3 tenen knoflook, kerriepoeder, 1 tl sambal, olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en laat in de hete olie glijden.

Pers de knoflookteentjes.

Maak de gemberbollen fijn.

Snij de prei in ringen en bak deze samen met de kip, de gember en de knoflook.

Snijd de champignons en voeg ook deze toe.

Voeg daarna de sambal en de kappertjes toe.

Maak met de creme fraiche en de kerriepoeder een romig sausje.

Doe als laatste de uitgelekte kersen erbij.

Laat alles pruttelen op een laag vuur en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in en bekleed deze met het ontdooide bladerdeeg.

Giet het mengsel uit de pan hierin leeg.

Vouw de overhangende deegflappen netjes dicht.

Strooi de geraspte kaas erover en plaats de schaal 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze

Bij deze maaltijd smaakt een frisse salade heerlijk.

Laatste reacties

novemberrain18 avatar
novemberrain18 20-11-2004

Ziet er goed uit, ik neem het mee! Groeten Ines

helenben avatar
helenben 02-07-2004

smaakt erg, ik je favo, groetjes helen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten