1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. KIP AL LA MIKMAK

KIP AL LA MIKMAK

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gram kipfilet, 6 bolletjes stemgember, 2 potten kersen zonder pit, 2 bekertjes creme fraiche, 5 tl kappertjes, 150 gram geraspte kaas, 1 doosje champignons, 2 preien, plakjes bladerdeeg (aantal is afhankelijk van de grootte van de schaal), 3 tenen knoflook, kerriepoeder, 1 tl sambal, olie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en laat in de hete olie glijden.
Pers de knoflookteentjes.
Maak de gemberbollen fijn.
Snij de prei in ringen en bak deze samen met de kip, de gember en de knoflook.
Snijd de champignons en voeg ook deze toe.
Voeg daarna de sambal en de kappertjes toe.
Maak met de creme fraiche en de kerriepoeder een romig sausje.
Doe als laatste de uitgelekte kersen erbij.
Laat alles pruttelen op een laag vuur en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in en bekleed deze met het ontdooide bladerdeeg.
Giet het mengsel uit de pan hierin leeg.
Vouw de overhangende deegflappen netjes dicht.
Strooi de geraspte kaas erover en plaats de schaal 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze

Bij deze maaltijd smaakt een frisse salade heerlijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top