Couscous met vis

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2004

Een lekker couscousgerecht op een andere manier

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g couscous
2 el olijfolie
1 winterwortel
1 koolrabi
1 ui
1 groene paprika
7,5 dl visfonds
10 draadjes saffraan
600 g visfilets
2 appels
p&z
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Couscouspan of rijststomer. In plaats van gestoomde couscous zou je ook Lassie makkelijke couscous kunnen gebruiken. Je hebt dan geen couscouspan of stomer nodig

Voorbereiding

Doe de couscous in een kom en roer er 1 deciliter water en de olijfolie door. Laat de couscous 30 minuten wellen.


Schil de wortelen en koolrabi en snijd ze in stukjes.


Pel en snipper de ui.


Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Doe de groenten in de onderste pan van een coussiere, een rijststomer of een grote pan.


Voeg de visfond met zout en peper naar smaak en de saffraan toe. Breng het geheel aan de kook.

Bereidingswijze

Doe de couscous over in de stoompan of metalen zeef en hang deze boven de vissoep.


Leg het deksel erop en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl de couscous gaar wordt in de hete stoom.


Snijd de vis in repen.


Schil de appels en snijd deze in schijfjes.


Schep de vis en appel door de soep en laat het geheel in nog ca. 10 minuten gaar worden.


Serveertip

Schep de couscous op een schaal.


Kook het vocht van de vissoep nog wat in en schep de vis en groenten met de saus over de couscous.

Laatste reacties

berti avatar
berti 26-06-2004

Ik heb je recept meegenomen naar mijn pagina. Lekker veel groenten en ook nog eens vis. Gezonder kan niet en als het nou ook nog lekker smaakt! Ik ga het uitproberen. Berti

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten