1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaans rijstgerecht

Marokkaans rijstgerecht

Door: ingridsaida

  • Marokkaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2004

Ingrediënten


200 g dessertrijst (kort kokend)
100 g dadels
100 g rozijnen
2 gemberbolletjes
50 g boter
1 liter melk
100 g gepelde amandelen
50 g chocolade
geraspte schil van ? sinaasappel
1 theelepel kaneel



Heerlijk nagerecht met zuidvruchten en amandelen.....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst in de melk en met de in stukjes gesneden dadels gaar (kijk op de verpakking naar de aanwijzingen). Hak in die tijd de amandelen fijn. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Hak of rasp de chocolade. Snijd de gember in stukjes. Schep de amandelen, de rozijnen, de chocolade, de gember en de geraspte sinaasappelschil door elkaar. Schep dit mengsel door de rijst en voeg de boter en de kaneel toe. Serveer dit rijstgerecht warm. Oorspronkelijk werd dit gerecht met gierst in plaats van rijst gemaakt.

4 personen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top