Zomerstamppot met jonge kaas en spekjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2004

    OOK ZOMERS SMAAKT EEN STAMPPOTJE BEST LEKKER.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen








  • 800 gram kruimige aardappels
  • 1 krop ijsbergsla
  • 100 gram jonge kaas in dikke plakken
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 1 deciliter melk
  • scheutje vloeibare margarine
  • zout en peper
  • 3 eetlepels Pittige Mosterd








Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar en laat ze even uitdampen.
  • Maak de sla schoon en snijd het fijn.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Bak de spekblokjes uit in een koekenpan.
  • Stamp de aardappels met de melk en een kneepje vloeibare margarine.
  • Breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Voeg de sla, mosterd, kaas en spek toe.


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ingrid100 avatar
ingrid100 03-07-2004

Laatst gemaakt. In de winter maak ik vaak andijvie-spekjes-stampot, maar deze variant met de mosterd, ijsbergsla en kaas smaakt toch weer heel anders. Lekker!

winnie5830 avatar
winnie5830 26-06-2004

Neem ik van je mee! Bedankt van Winnie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten