Marokkaanse groentestoofpot

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Marokkaanse groentestoofpot

    Marokkaanse groentestoofpot

    Marokkaanse groentestoofpot

  • Marokkaanse groentestoofpot

    Marokkaanse groentestoofpot

    Marokkaanse groentestoofpot

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g pompoen of courgette
200 g winterwortel
1 rode paprika
1 aubergine
4 tomaten
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
1 dl kruidenbouillon
100 g rozijnen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1736,34 kcal
Koolhydraten 203,77 g
Eiwitten 55,41 g
Vetten 62,89 g
Benodigdheden

braadpan

Voorbereiding

Deze geurige stoofpot eet je met Marokkaans brood of ciabatta. Maak 500 g pompoen of courgette, 200 g winterwortel, 1 rode paprika, 1 aubergine en 4 tomaten schoon en snijd ze in stukken. Pel 2 uien en snijd ze in partjes en snipper 2 tenen knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit 1 rode peper en hak de peper fijn.

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper heel zachtjes aan. Schep de overige groenten erdoor en voeg 1 dl kruidenbouillon, 100 g rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout en veel versgemalen zwarte peper erdoor en stoof de groenten afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Schep er 1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g) door en warm alles nog eens goed door. Serveer het brood erbij.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ingridsaida avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten