Marokkaanse groentestoofpot
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten.
Ingrediënten
500 g pompoen of courgette200 g winterwortel
1 rode paprika
1 aubergine
4 tomaten
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
1 dl kruidenbouillon
100 g rozijnen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1736,34 kcal |
Koolhydraten | 203,77 g |
Eiwitten | 55,41 g |
Vetten | 62,89 g |
Benodigdheden
braadpan
Voorbereiding
Deze geurige stoofpot eet je met Marokkaans brood of ciabatta. Maak 500 g pompoen of courgette, 200 g winterwortel, 1 rode paprika, 1 aubergine en 4 tomaten schoon en snijd ze in stukken. Pel 2 uien en snijd ze in partjes en snipper 2 tenen knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit 1 rode peper en hak de peper fijn.
Bereidingswijze
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper heel zachtjes aan. Schep de overige groenten erdoor en voeg 1 dl kruidenbouillon, 100 g rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout en veel versgemalen zwarte peper erdoor en stoof de groenten afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Schep er 1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g) door en warm alles nog eens goed door. Serveer het brood erbij.