
500 g pompoen of courgette
200 g winterwortel
1 rode paprika
1 aubergine
4 tomaten
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
1 dl kruidenbouillon
100 g rozijnen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g)
Braadpan
Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten.
Deze geurige stoofpot eet je met Marokkaans brood of ciabatta. Maak 500 g pompoen of courgette, 200 g winterwortel, 1 rode paprika, 1 aubergine en 4 tomaten schoon en snijd ze in stukken. Pel 2 uien en snijd ze in partjes en snipper 2 tenen knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit 1 rode peper en hak de peper fijn.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper heel zachtjes aan. Schep de overige groenten erdoor en voeg 1 dl kruidenbouillon, 100 g rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout en veel versgemalen zwarte peper erdoor en stoof de groenten afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Schep er 1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g) door en warm alles nog eens goed door. Serveer het brood erbij.
yvanderree 20-03-2017
Gemaakt met gedroogdepruimen ipv rozijnen zonder kikkererwten, met couscous. Een succes dagje zonder vlees
Christine19 02-02-2011
Gezond en erg lekker, we gaan het vaker eten!
defrens 02-10-2010
Lekker! Gemaakt met pompoen. Sambal ipv rode peper en ketoembar en djinten toegevoegd. Geserveerd met couscous. We hebben genoten.
nepvisje 12-07-2010
Het was erg lekker! Ik heb blanke rozijnen gebruikt, die er erg goed bij pasten. Of het ook zo lekker is met de donkere variant weet ik niet. Ook erg simpel te bereiden, een aanrader dus
mathilde67 02-08-2005
(niet 'meenemen' gewoon maken en je bevindingen geven is veel interessanter!!!:-))
Dit recept is het lekkerste recept dat ik (niet vleeseter) tot op heden van het smulweb gehaald heb!!!! HEERLIJK!!!!