1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Croquetas de polo y setas

Croquetas de polo y setas

  • Spaans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-06-2004

Ingrediënten


250 gr verse kipfilet - 250 gr grote open kastanjechampignons - 2 el verse gehakte peterselie - 50 gr vers wit broodkruim - 4 el sesamzaad - 1 ei, losgeklopt - olie om in te frituren - 250 gr kwark - 4 tl mierikswortelsaus - 1 tl mosterd - 1 el citroensap



Kip-paddestoelkroketjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin een dag van tevoren : Hak het broodkruim in de keukenmachine en giet het in een diep bord. Snijd de kipfilet en de champignons in stukken en doe ze samen met de peterselie, peper en zout in de keukenmachine en hak ze fijn. Meng het sesamzaad door het broodkruim in het bord. Doe het geklopte ei in een ander bord. Vorm nu 16 worstjes van circa 7 cm van het kip-champignonmengsel. Haal de worstjes door het losgeklopte ei en rol ze dan door het broodkruimmengsel. Leg alle worstjes op een schotel, dek hem af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

Meng vlak voor het opdienen de kwark, mierikswortelsaus, mosterd en citroensap tot een saus. Frituur de worstjes circa 5 minuten in de hete olie (180? C), of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Serveertip

Direct Serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top