1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche zalm
  6. Zalm quiche

Zalm quiche

  • Goedkoop en snel,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-06-2004

Ingrediënten 4 personen


Pakje bladerdeeg, klontje boter (om je bakvorm mee in te vetten), spinazie (indien vers ongeveer 1 kilo, uit de diepvries? 1 pakje van 750 gr)
2 tomaten, middelgrote ui, pakje gerookte zalm (geen euroshopper, is veel te vettig!) creme fraiche en peper en zout


Verder heb je nodig


Taartvorm of een quichevorm


Hartige taart met zalm en spinazie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Beboter de vorm en zet je oven op 180 graden.

Laat de bladerdeeg ontdooien en rol 4 stukken bladerdeeg aan elkaar vast. Bekleed de bodem van je vorm hiermee. Prik met een vork wat gaatjes erin. Snij het teveel weg.

Indien verse spinazie: Was de spiniazie, snij het kleiner en laat het in een goed hete pan ( of wok) slinken. Giet het kookvocht af.

Ontvel de tomaten door ze onder kokend water te dompelen. Snij de ze in blokjes.

Maak de ui schoon en snipper de fijn. Pel de knoflook en pers deze uit.

Bereidingswijze

Meng de spinazie met de ui, knoflook en blokjes tomaat. Laat even bakken. Indien teveel aan kookvocht, giet deze af. Doe de zalmreepjes erbij. Nog even doorroeren en de cremefraiche erbij doen. Peper en zout erbij, evt. nog wat dille en/of dragon en doe het mengsel in je vorm.

De bovenkant bedekken met bladerdeeg, een paar plakken an elkaar rollen met een koud glas of een deegroller. Snij het teveel weg. Maak een paar sneetjes in het deeg.

Een half uurtje in de oven (mijn oven is wat traag, wellicht dat de jouwe wat beter is en je wuiche eerder gaar! Tip; check de boel na een kwartiertje!)

Serveertip

Lekke met wat tomatensalsa!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top