Hartige Taart
- Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Basis recept met suggesties voor vulling
Ingrediënten 6 personen
4-5 plakjes bladerdeeg3 eieren
beker creme fraiche (of andere room)
Half zakje geraspte kaas
Kruiden: peper/zout
Naar gelang vulling: peterselie, bieslook, oregano, paprikapoeder, kerriepoeder.
Mogelijke vulling:
* Champignons, mais, paprika, erwtjes, worteltjes, courgette, prei, broccoli etc.
* Ham, salami, tonijn, spekjes, zalm, gerookte kipfilet etc.
Benodigdheden
Quichevorm of springvorm
Voorbereiding
Bladerdeeg ontdooien
Groenten in stukjes of repen snijden
vlees/vis in stukjes snijden
Bereidingswijze
Bakvorm met plakjes bladerdeeg bekleden, zorg dat de plakjes elkaar goed overlappen en goed aandrukken.
Eieren met de creme fraiche loskloppen. kruiden en kaas erdoor roeren.
Gekozen vulling op bladerdeeg leggen, ei/kaasmengsel erover schenken.
Ongeveer 45 min in de oven op 220 C.