1. Home
  2. Recepten
  3. Spareribs caribean mestreech

Spareribs caribean mestreech

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-06-2004

Ingrediënten


BBQ Saus - Ketchup - Ketjap - Laurierblad - Port - Honing - Peper - Zout - Chilipoeder - Bloem om te binden.



Nog even geduld, heb geen tijd gehad om het helemaal op te schrijven....
Lekker recept voor spareribs. Je kunt ze het lekkerste op de barbeque krijgen, maar de grill of oven smaakt zeker niet minder goed ! De bereidingstijd lijkt lang, maar je moet wel bedenken dat de marinade goed moet kunnen intrekken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de spareribs in een pan met water dat ze net onder staan. Laat het geheel vervolgens een uurtje zachtjes! koken. Houdt twee cm van het kookvocht over en laat dit afkoelen. Gebruik het kookvocht al marinade basis. Voeg nu BBQ saus, ketchup, ketjap, laurier, port, flink wat honing en peper en zout toe. Roer alles tot een marinade en bind het tot sausdikte met een papje van bloem. Bewaar een gedeelte van de marinade als saus en eventueel instrijkmarinade voor op de BBQ. Bestrooi de ribs met chilipoeder naar smaak en zet ze in de marinade. Vervolgens kunnen ze 30-45 minuten in de oven of na een dikke twee uur marineren op de BBQ. Op de BBQ wel nat houden met marinade, en zorg dat ze lekker knapperig zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elcomdata


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elcomdata
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top