Aardbeienvlaai

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram basterdsuiker
  • 3 eetlepels lauw water
  • 3 blikken aardbeien op sap of vers
  • 1 zakje tartina (Oetker)

  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    taartvorm

    Voorbereiding

    Klop de eieren los met de basterdsuiker en het water. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe. Hevel het deeg over in de vorm(pjes). Bak de bodem in een oven op 160 tot 170 ? Celsius, iets onder het midden. Bak een grote vorm 25 a 30 minuten en kleine vormpjes ongeveer 20 minuten. Als de bodem weer is afgekoeld, dun insmeren met boter.

    Bereidingswijze

    Laat de aardbeien uitlekken en vang het sap op. Verdeel de aardbeien over de bodem. Maak gelei van het aardbeiensap en het zakje tartina. Verdeel dit over de vlaai.
    (Of maak deze gelei met ranja)

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten