CHAR SIU (Surinaams-Chinees varkensgerecht)

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2004

Char Siu is met de komst van de Chinezen in Suriname geintroduceerd, maar het heeft een eigen Surinaams karakter gekregen. Dit recept is afkomstig van een van de beste Surinaaamse restaurants, een aanrader van jewelste!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Faja Lobi Moksie Meti,
Mespuntje Ajo-No-Moto,
Stukje Madam Jeanette peper,
2 el zonnebloemolie,
4 el water,
250 gram varkensvlees
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

VLEES
Varkensvlees in lange stukken snijden. Moksie Metie marinade aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren.
Het vlees daarna in de oven op 200 graden of in combinatiemagnetron gaar bakken.
Snijd het vlees vervolgens in reepjes.

Bereidingswijze

JUS
8 Eetlepels Moksie Meti marinade, water, olie, peper en ajinomoto goed met elkaar mengen, het geheel onder voortdurend roeren, enkel minuten koken.
Schenk de jus over het vlees.

Serveertip

Marinade tip: zet het vlees een nacht van tevoren in de marinade, het wordt dan nog lekkerder.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sugari avatar
sugari 28-06-2004

Klinkt heerlijk neem het mee bedankt en groetjes Ine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten