Ijstaart.
- Nederlands, Nagerecht
- > 120 min.
Een heerlijke makkelijke ijstaart
van bokkepootjes en mokkaschuimkoekjes en rum of likeur.
Recept uit kookboek (Gelre ziekenhuizen)
Ingrediënten
150 gr.Bokkepootjes.0,5 L. Slagroom.
100 gr.Mokkaschuimpjes.
1 doosje KlopKlop of SlagSlag.
1 zakje vanillesuiker.
3 a 4 eetl. rum of likeur.
Chocoladevlokken of amandelschaafsel.
0,25. L Melk.
Benodigdheden
Springvorm.scherp mes.
Mixer of garde.
Schaal.
Pollepel.
Aluminiumfolie.
Voorbereiding
Zie Bereidingswijze!
Bereidingswijze
De bodem van de springvorm met aluminiumfolie bekleden.
De bokkepootjes in de lengte doormidden snijden
en de bodem van de springvorm ermee bedekken.
Slagroom stijf kloppen met de vanillesuiker.
KlopKlop (beide zakjes) 5 minuten kloppen met de melk.
Daarna de Rum of de Likeur door de KlopKlop roeren.
De schuimkoekjes stuk breken (niet te klein) en op de KlopKlop strooien.
de slagroom er bovenop en alles goed door elkaar scheppen.
Dit mengsel op de bokkepootjes gieten.
Voor de versiering de chocoladevlokken
of de amdelschaafsel over de taart strooien.
Het geheel afdekken met aluminiumfolie en
+/- 24 uur in het vriesvak zetten.
Zo uit het vriesvak serveren.
Serveertip
Lekker als toetje of bij de koffie.
Wat ook lekker is en leuk staat
roosjes slagroom op de taart spuiten en de roosjes om en om beleggen met chocoladevlikje of chocoladeboontje afgewisseld met walnoten.
Smullen!