Italiaans stamppotje

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-06-2004

Stamppot, maar dan met een Italiaans tintje door de basilicum, pesto, gedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Lekker in winter en zomer!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
pakje aardappelpuree of 500 gram kruimige aardappelen, melk, 400 gram verse spinazie, pesto, handje verse basilicum, 6 gedroogde tomaatjes, handje pijnboompitten, 100 gram geraspte kaas, zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak verse aardappelpuree door kruimige aardappelen te koken en te stampen met melk en een klontje boter.
Snij de spinazie in reepjes en voeg toe aan de puree. Doe dit beetje voor beetje en roer alles goed door, voordat je de volgende portie erdoor doet. Snij de tomaatjes in reepjes en voeg samen met eetlepel pesto, pijnboompitten, basilicum en geraspte kaas toe aan de stamppot. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Meestal koelt bij mij de stamppot tijdens de bereiding een beetje af, dus voor het serveren nog even in de magnetron!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rondeel avatar
rondeel 21-06-2014

Afgelopen week gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar! Heerlijke manier om met spinazie te koken!

tineke278 avatar
tineke278 08-11-2013

Echt heel lekker, Komt vaker op tafel.

NcKleijwegt avatar
NcKleijwegt 06-04-2013

Erg lekker!

Epske1 avatar
Epske1 18-01-2013

ziet er heerlijk uit dit recept, snel eens proberen, ik neem `m mee, dank!

pwiggers avatar
pwiggers 18-03-2012

Ziet er heel lekker uit, dit ga ik zeker maken binnenkort. Bedankt voor het recept. Groet, Petra

charkamman avatar
charkamman 18-03-2012

We hebben hem net op, heerlijk! Ik heb er nog een beetje Danish Blu en geraspte Padano kaas doorheen gedaan, met wat uitgebakken spekjes. Super!

alidada avatar
alidada 07-11-2011

Dit is weer eens iets anders, ik neem dit mee. Gr. Louise

smulwebsannie avatar
smulwebsannie 26-10-2011

Heerlijk!! had er nog een jus bijgemaakt met ook weer pesto erdoor. Viel erg in de smaak!! Groetjes Sandra

aan_de_kook avatar
aan_de_kook 26-10-2010

Erg lekker; ik gebruik voor de instant puree wel 100 cm minder vocht, anders wordt t na toevoeging van de spinazie een soepje.

aan_de_kook avatar
aan_de_kook 26-10-2010

Erg lekker; ik gebruik voor de instant puree wel 100 cm minder vocht, anders wordt t na toevoeging van de spinazie een soepje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten