Pakje aardappelpuree of 500 gram kruimige aardappelen, melk, 400 gram verse spinazie, pesto, handje verse basilicum, 6 gedroogde tomaatjes, handje pijnboompitten, 100 gram geraspte kaas, zout en peper
Stamppot, maar dan met een Italiaans tintje door de basilicum, pesto, gedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Lekker in winter en zomer!
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak verse aardappelpuree door kruimige aardappelen te koken en te stampen met melk en een klontje boter.
Snij de spinazie in reepjes en voeg toe aan de puree. Doe dit beetje voor beetje en roer alles goed door, voordat je de volgende portie erdoor doet. Snij de tomaatjes in reepjes en voeg samen met eetlepel pesto, pijnboompitten, basilicum en geraspte kaas toe aan de stamppot. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Meestal koelt bij mij de stamppot tijdens de bereiding een beetje af, dus voor het serveren nog even in de magnetron!!
rondeel 21-06-2014
Afgelopen week gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar! Heerlijke manier om met spinazie te koken!
tineke278 08-11-2013
Echt heel lekker, Komt vaker op tafel.
NcKleijwegt 06-04-2013
Erg lekker!
Epske1 18-01-2013
ziet er heerlijk uit dit recept, snel eens proberen, ik neem `m mee, dank!
pwiggers 18-03-2012
Ziet er heel lekker uit, dit ga ik zeker maken binnenkort. Bedankt voor het recept. Groet, Petra