1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Stamppot
  5. Italiaans stamppotje

Italiaans stamppotje

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-06-2004

Ingrediënten 2 personen


Pakje aardappelpuree of 500 gram kruimige aardappelen, melk, 400 gram verse spinazie, pesto, handje verse basilicum, 6 gedroogde tomaatjes, handje pijnboompitten, 100 gram geraspte kaas, zout en peper



Stamppot, maar dan met een Italiaans tintje door de basilicum, pesto, gedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Lekker in winter en zomer!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak verse aardappelpuree door kruimige aardappelen te koken en te stampen met melk en een klontje boter.
Snij de spinazie in reepjes en voeg toe aan de puree. Doe dit beetje voor beetje en roer alles goed door, voordat je de volgende portie erdoor doet. Snij de tomaatjes in reepjes en voeg samen met eetlepel pesto, pijnboompitten, basilicum en geraspte kaas toe aan de stamppot. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Meestal koelt bij mij de stamppot tijdens de bereiding een beetje af, dus voor het serveren nog even in de magnetron!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (25)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top