Gemarineerde paddestoelen

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.

Lekker als tapas of als bijgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr kastanjechampignons, 1 el verse tijmblaadjes, een flinke lik mosterd, 2 theelepels honing, een beetje citroenrasp, citroensap, 2 tenen geperste knoflook, 5 eetlepels zonnebloemolie of maisolie, 1 scheutje sesamolie, peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de paddestoelen, snijd de grotere doormidden en laat ze drogen. Maak van alle andere ingredienten een dikke, lobbige marinade en roer de paddestoelen daar goed doorheen. Zet de paddestoelen in een platte schaal in de koelkast om te marineren, minstens 6 uur. Zo nu en dan even husselen.

Bereidingswijze

Koud serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zwarte_poedel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten