Vanille-plaatkoek

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Vanille-plaatkoek

    Vanille-plaatkoek

    Vanille-plaatkoek

Een hardstikke lekkere plaatkoek, gevonden in een oud Duits tijdschrift.
Lekker snel gebakken en perfect voor veel gasten.

Deel dit recept

Ingrediënten 100 personen
200 gr zachte boter -
275 gr suiker -
snufje zout -
merg uit 1 vanillestokje -
1 tl geraspte citroenschil -
2 eieren -
300 gr bloem -
2 tl bakpoeder -
2 el poedersuiker -
1 zakje vanillesuiker -
vet voor het bakblik of bakpapier
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 39,29 kcal
Koolhydraten 5,13 g
Eiwitten 0,52 g
Vetten 1,83 g
Benodigdheden

Bakblik van 32x39cm of 2 kleinere bakblikken
eventueel bakpapier

Bereidingswijze

Boter met suiker, zout, vanillemerg en citroenrasp schuimig kloppen.
Eieren en 4 eetlepels water erdoor kloppen.
Bloem en bakpoeder zeven en erdoor kloppen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakblik(ken) bekleden met bakpapier of invetten en deeg erover verdelen.
In 15-18 minuten goudbruin bakken.
Koek uit de oven direct in vierkantjes snijden. Op het blik laten afkoelen.
Poedersuiker en vanillesuiker mengen.
Leg eventueel een sjabloon of rooster op de koek en strooi de suiker eroverheen.

Bron

oud Duits tijdschrift

Serveertip

Heerrrrlijk!!!!!!!bij de koffie of thee.
Blijft er nog wat over? Invriezen kan heel goed.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten