Vanille-plaatkoek
- Duits, Banket
- 20-30 min.
Een hardstikke lekkere plaatkoek, gevonden in een oud Duits tijdschrift.
Lekker snel gebakken en perfect voor veel gasten.
Ingrediënten 100 personen
200 gr zachte boter -275 gr suiker -
snufje zout -
merg uit 1 vanillestokje -
1 tl geraspte citroenschil -
2 eieren -
300 gr bloem -
2 tl bakpoeder -
2 el poedersuiker -
1 zakje vanillesuiker -
vet voor het bakblik of bakpapier
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 39,29 kcal |
Koolhydraten | 5,13 g |
Eiwitten | 0,52 g |
Vetten | 1,83 g |
Benodigdheden
Bakblik van 32x39cm of 2 kleinere bakblikken
eventueel bakpapier
Bereidingswijze
Boter met suiker, zout, vanillemerg en citroenrasp schuimig kloppen.
Eieren en 4 eetlepels water erdoor kloppen.
Bloem en bakpoeder zeven en erdoor kloppen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakblik(ken) bekleden met bakpapier of invetten en deeg erover verdelen.
In 15-18 minuten goudbruin bakken.
Koek uit de oven direct in vierkantjes snijden. Op het blik laten afkoelen.
Poedersuiker en vanillesuiker mengen.
Leg eventueel een sjabloon of rooster op de koek en strooi de suiker eroverheen.
Bron
oud Duits tijdschrift
Serveertip
Heerrrrlijk!!!!!!!bij de koffie of thee.
Blijft er nog wat over? Invriezen kan heel goed.