Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2004
  • Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas  rucola of raapstelen

    Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

    Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr kruimige aardappelen - zout, peper - 4 kleine courgettes - 100 gr rucola ( of 200 gr raapstelen ) - 2 el crème fraîche - 100 gr zachte boter - 150 gr zachte geitenkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in water met zout. Kook de courgettes 5 minuten in kokend water met zout (blancheren) en spoel ze daarna koud af. Snij dan over de lengte aan een kant de schil dun af en hol de courgettes uit. Hak de rucola ( of raapsteeltjes ) grof. Stamp de aardappelen met de crème fraîche en de boter. Snij de geitenkaas in stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de rucola en de geitenkaas door de fijn gestampte aardappelen. Breng op smaak met zout en peper. Vul de courgettes met de puree en zet deze 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zien.

Bron

Life and Cooking

Serveertip

Lekker met een tomatensalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-06-2012

petrabeeuwkes in mijn gastenboek: evulde courgetteWas heerlijk ! En bedankt voor de tip over het vruchtvlees. Ik had het er al door gedaan want wist niet eens dat er een gastenboek bestond dus ik zag je bericht te laat., behalve dat ik iets teveel vulling had was de smaak echt geweldig! Wederom bedankt, Gr. Petra

petrabeeuwkes avatar
petrabeeuwkes 14-06-2012

Ik ga het vanavond maken, lijkt me heerlijk. wat doe je verder met het vruchtvlees van de courgette? Weggooien of door de puree? Gr. Petra

Charjes avatar
Charjes 03-05-2012

Heerlijk

smivla avatar
smivla 20-12-2009

Ik vond het ook erg lekker, had alleen (denk ik) te grote courgettes genomen dus die moest ik flink afsnijden voordat ze in de pan om te koken pasten. Misschien dat ze daardoor wat waterig werden of misschien had ik meer vruchtvlees eruit moeten scheppen.

kimbaminou avatar
kimbaminou 17-04-2008

Lijkt me heerlijk, neem ik graa mee.

inez_toffolo avatar
inez_toffolo 28-12-2004

Heb dit gemaakt op tweede kerstdag. De hele familie smulde ervan: goedgekeurd dus!!!!

inez_toffolo avatar
inez_toffolo 18-11-2004

Lijkt me heerlijk! Ik neem het meteen mee...

inez_toffolo avatar
inez_toffolo 18-11-2004

Lijkt me heerlijk! Ik neem het meteen mee...

marianneoud avatar
marianneoud 22-06-2004

Hoi Petra Neem dit recept van je mee Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten