Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Spaanse omelet

Spaanse omelet

Door: deonart

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-06-2004

Ingrediënten


2 rode paprika's - 40g boter - 1 zeer fijngesneden ui - 1 t aromat - 1/2 t zout - 1/4 t peper - 1/2 t paprikapoeder - 3/4 t oregano(kruiden kan ook vers) - 3 eieren - 3 e melk



Kan ook als lunchgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was en droog paprika's. 2. Prik ze na elkaar op een vork en draai de paprika's rond in een flinke vlam tot velletje blaasjes gaan tonen. 3. Verwijder het vel van de paprika's en maak verder panklaar. 4. Snijd paprika's in heel kleine blokjes. 5. Smelt de helft van de boter en maak daarin de uie en paprika gaar. 6. Voeg wat water en na smaak aromat, peper, zout, paprikapoeder en oregano toe. 7. Houd het sausje warm.

VERDER:

8. Klop de eieren los met melk, aromat, peper en zout. 9. Smelt rest van de boter en zorg dat ook de wand van de koekepan vet is. 10. Giet de geklopte eieren in de pan. 11. Schep gestold ei aan de rand naar het midden van de pan. 12. Leg de serveerschotel omgekeerd op de pan zodra de eieren zijn gestold. 13. Keer schotel en pan tegelijk. 14. Bestrijk de omelet met paprikamengsel en dien de omelet meteen op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top