Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Door: icehot

  • Nederlands,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-06-2004

Ingrediënten


Vlierbloesem
2 Onbehandelde citroenen
Suiker


Verder heb je nodig


Grote glazen bokaal


Niet alleen van de vlierbessen, maar ook van de vlierbloesem kan je veel maken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlierbloesem oogsten. Vlierbloesem kan uitstekend worden bewaard in een vriezer. Ik bewaar ze zelf met parasol en al.

Bereidingswijze

Vul een glazen bokaal van 2 liter met vlierbloesem. Doe er twee in schijven gesneden (biologische) citroenen bij, overgiet het geheel met koud water en laat 24 uur op een warme plaats trekken.
Zeef de vloeistof door een neteldoek en pers het goed uit. Meet de vloeistof, en breng het vocht langzaam aan de kook. Per liter vloeistof 1/2 kg suiker onderroeren.
Afschuimen en in glazen gieten die je tot aan de rand vult, dichtschroeft en omgekeerd laat afkoelen.

Serveertip

Gebruik van de siroop: bv een geutje in een glas droge witte wijn.

Je kan er ook een thee mee maken, goed als je een verkoudheid voelt opkomen, lekker warm drinken voor het slapen.
Maar let op, vlierbloesemsiroop kan laxerend werken!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icehot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top