Aardbeiensalade met rucola

  • Oostenrijks, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2004

Een hartig-zoete, bijzondere salade.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 500 gr. aardbeien
  • 200 gr. rucola
  • wat vers bonenkruid
  • 1 eetl. balsamico-azijn

  • 2 eetl. walnotenolie
  • rozebottelbloesemblaadjes, voor de garnering
  • 200 gr. rauwmelkse,
    boerenkaas in dunne plakjes
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snij de aardbeien in dunne reepjes.
    Was de rucola en laat het uitlekken.
    Verdeel de
    rucola met de aardbeienreepjes over 4 bordjes.

    Bereidingswijze

    Was het bonenkruid en pluk er de blaadjes af.
    Hak de blaadjes fijn en strooi ze over de
    salade.
    Bedruppel de salades met de balsamico azijn en de walnootolie.

    Serveertip

    Leg er de dunne plakjes boerenkaas bij en bestrooi de salades met rozebottelbloesemblaadjes.
    Eet smakelijk !


    Welke kazen zijn uit rauwe melk bereid?

    Als kaas van rauwe melk gemaakt wordt,
    dan wil dat zeggen dat de melk tijdens het bereidingsproces niet is gepasteuriseerd.

    Pasteuriseren (verhitting op 72 ?C en vervolgens weer afkoelen) ontdoet de melk van
    schadelijke bacterien en verlengt de houdbaarheid.
    Boerenkaas wordt niet gepasteuriseerd
    en is dus uit rauwe melk bereid.
    Daarnaast zijn enkele buitenlandse kaassoorten gemaakt
    van rauwe melk.
    Deze zogeheten rauwmelkse kaas is te herkennen aan het opschrift 'cru' of
    'au lait cru'.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten