Midzomerkoekjes

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2004

Litha, deze koekjes serveren tijdens midzomernacht, 21 juni

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? kopje zachte boter
2 kopjes bastaardsuiker
2 eieren
1 theelepel citroensap
2 theelepels citroenrasp
2 kopjes gezeefde bloem
1 kopje fijn gemalen pecan noten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mix de zachte boter in een schaal (niet van metaal!) met de suiker, voeg telkens een klein beetje suiker toe tot een homogene massa ontstaat. Voeg de eieren, citroensap en rasp toe. Hierna voeg je de bloem en pecan noten geleidelijk toe, goed mengen. Bedek de schaal met een witte of gele doek en plaats in de koelkast gedurende een nacht.
Vorm balletjes van het mengsel ongeveer 2,5 cm in diameter. Plaats deze balletjes op bakpapier en druk ze wat plat, zorg dat er genoeg ruimte zit tussen de koekjes.
Verwarm de oven voor op 175 C en plaats de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten