Rijst met kip, champignons en doperwten

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Het lijkt een beetje op nasi goreng. De bereidingswijze is vrijwel dezelfde maar de ingredienten komen lang niet allemaal uit Azie. Het is echter wel een gerecht dat thuishoort in de zogenoemde wereldkeuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

250 - 300 g droogkokende rijst
zout
500 g reepjesvlees van kip of kalkoen
2 1/2 el (zonnebloem)olie
2 rode en 1 in reepjes gesneden groene paprika's
2 gesnipperde bosuitjes
150 g diepvries doperwtjes
250 g champignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
1/12 dl kippenbouillon
1 el lichte Chinese sojasaus
1 el fijngehakte (blad)peterselie of verse koriander
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 540,01 kcal
Koolhydraten 65,44 g
Eiwitten 37,65 g
Vetten 12,42 g

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de verpakking en laat hem droogstomen en afkoelen. Verhit een wok en laat de olie er even in rond walsen.



Bereidingswijze

Voeg de kip- of kalkoenreepjes toe en laat ze, onder voortdurend omscheppen 3 minuten zachtjes bakken.



Schep daarna paprikareepjes, bosuitjes, doperwten en champignons erdoor en voeg na 1 minuut de bouillon toe. Laat alles 8 - 10 minuten zachtjes, onder regelmatig omscheppen, sudderen waardoor het grootste deel van de toegevoegde bouillon dient te verdampen.



Voeg er daarna, onder voortdurend omscheppen. de rijst aan toe. Laat alles door en door warm worden. Sprenkel de sojasaus er over en schep alles nog enkele malen om.

Serveertip

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi er wat fijngehakte (blad) peterselie of koriander over. `



Bron: nhd

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tropenkolder avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten