1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. stoofpotje

stoofpotje

Door: marike3

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2004

Ingrediënten 4 personen


750 gram riblappen
zout en peper
2 uien
150 gr rozijnen
50 gram boter
2 el bloem
2 vleesbouillon tabletten
1 laurierblad
kwart liter rode wijn
125 ml koksroom


Verder heb je nodig


Braadpan


Winters stoofpotje maar wat het hele jaar lekker is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden, peperen en zouten, de uien snipperen en de rozijnen wellen in de rode wijn

Bereidingswijze

Het vlees in de boter bruin bakken, vlees met bloem bestrooien en omscheppen, roeren en voorzichtig een halve liter water erbij doen, bouillonblokjes toevoegen met het laurierblaadje, als het kookt laag zetten en minimaal 1,5 uur laten sudderen, rode wijn met de rozijnen toevoegen nog een half uur sudderen, als laatste de room door het stoofpotje roeren

Serveertip

Lekker met aardappelpuree of rijst



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marike3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top