1. Home
  2. Recepten
  3. Spareribs op de BBQ

Spareribs op de BBQ

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-06-2004

Ingrediënten


Spareribs, citroen, schijfjes gember, zout, zoute ketjap (kikoman), zoete ketjap (kakitiga), gembersiroop, aromat, knoflook, beetje honing, sambal of peper, zout,



In veel recepten staat 24 uur van te voren marineren. Ik was dat vergeten en 3 uur voor de maaltijd dacht ik er pas aan. Door de spareribs eerst te koken met kruiden, dan te marineren en daarna BBQen trokken de kruiden er goed in. Zelfs mijn man vond het lekker terwijl hij spareribs normaal niet lekker vindt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de spareribs 4 uur eerder gaar in water, waarin gember, schijf citroen, en zout zit. Droog met keukenpapier de spareribs af.

Maak marinade van kikoman, kakitiga, citroen, gembersiroop, aromat, knoflook, sambal of peper, beetje honing en zout.

Bereidingswijze

Marineer het vlees nog 2 a 3 uur en BBQ het dan.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top