Spareribs op de BBQ

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-06-2004

In veel recepten staat 24 uur van te voren marineren. Ik was dat vergeten en 3 uur voor de maaltijd dacht ik er pas aan. Door de spareribs eerst te koken met kruiden, dan te marineren en daarna BBQen trokken de kruiden er goed in. Zelfs mijn man vond het lekker terwijl hij spareribs normaal niet lekker vindt.

Deel dit recept

Ingrediënten
spareribs, citroen, schijfjes gember, zout, zoute ketjap (kikoman), zoete ketjap (kakitiga), gembersiroop, aromat, knoflook, beetje honing, sambal of peper, zout,
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de spareribs 4 uur eerder gaar in water, waarin gember, schijf citroen, en zout zit. Droog met keukenpapier de spareribs af.

Maak marinade van kikoman, kakitiga, citroen, gembersiroop, aromat, knoflook, sambal of peper, beetje honing en zout.

Bereidingswijze

Marineer het vlees nog 2 a 3 uur en BBQ het dan.

Laatste reacties

don_co avatar
don_co 14-06-2008

super gerecht

aswa avatar
aswa 15-07-2005

Heerlijke spareribs,alleen geeft wat langer marineren toch de voorkeur.Maar verder:lekker !

dengroenen avatar
dengroenen 17-06-2004

Zoals u het gedaan heb is het wel in orde eerst koken en dan marineren een paar uurtjes en het voordeel van eerst te koken is dat ze zolang niet op de gril hoeft te liggen . smakelijk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten