1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. IN DE BRAADZAK VARKENSFRICANDEAU

IN DE BRAADZAK VARKENSFRICANDEAU

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2004

Ingrediënten 8 personen


1 struik bleekselderij panklaar in stukjes
4 takjes peterselie, fijn
1 gesnipperd sjalot
2 sinaasappelen
1 teentje knoflook, fijn
3 t Italiaanse kruiden
1 kg varkensfricandeau
zout
peper
1 e Zaanse mosterd
150 ml witte wijn
1 t bouillonpoeder
6 e garderoom
1 braadzak(te kopen bij huishoudspeciaalzaken)



Met bleekselderij en sinaasappel (8 personen)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 200*C.
2. Sinaasappelen zo dik schillen dat vliesjes rond partjes ook mee geschild worden. Partjes tussen vliesjes uitsnijden en halveren.
3. Bleekselderij, sjalot, sinaasappel, peterselie en 1 theelepel Italiaanse kruiden door elkaar scheppen.
4. Bleekselderijmengsel in braadzak doen.
5. Varkensfricandeau inwrijven met zout, peper, 2 theelepels Italiaanse kruiden en mosterd.
6. Op groenten in braadzak leggen.
7. Wijn erbij schenken.
8. Braadzak afsluit met bijhorende stripje.
9. Met cocktailprikker aan bovenkant van zak, gaatjes prikken.(voor warme lucht te ontsnappen)
10. Braadzak op koud ovenrooster leggen en op een richel onder ′t midden in oven schuiven.
11. Vlees in ongeveer 1 uur 15 min. gaar stoven.

VERDER:
12. Braadzak voorzichtig uit oven nemen en boven een pan hoekje van braadzak knippen en stoofvocht in de pan laten lopen.
13. Zak op schaal leggen en open knippen.
14. In uitgeschakelde oven vlees nog 10 min. laten ruste.
15. Intussen stoofvocht en 100 ml water, bouillonpoeder en garderoom goed verwarmen.
16. Saus eventueel op smaak brengen met zout en peper.
17. Vlees in plakken snijden en op warme schaal rangschikken.
18. Bleekselderijmengsel er omheen leggen.
19. Saus apart erbij geven.

Serveertip

Serveren met rijst.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top