1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Zomerse kabeljauw

Zomerse kabeljauw

Door: defrens

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-06-2004

Ingrediënten 4 personen


1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 zakje verse peterselie (30 g)
1 zakje verse basilicum (15 g)
250 g cherrytomaten
4 kleine kabeljauwhaasjes (of 2 grote, ca. 500 g)
2 blikken gepelde tomaten op tomatensap (a 400 g)
2 eetlepels olijfolie
100 g zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel gedroogde oregano
100 ml droge witte wijn
250 g verse tagliatelle of fettuccine (pasta)
100 g pittige kaas (stukje, bijv. grana padano)
1 bakje verse groene pesto (100 g)


Verder heb je nodig


Keukenmachine
ovenschaal
aluminiumfolie
4 kleine lage ovenschaaltjes

Zomerse kabeljauw
Zomerse kabeljauw

Merluzzo Estate. Bron: allerhande

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 C. Sjalot en knoflook pellen en snipperen. Blad van peterselie en basilicum fijnsnijden. Cherrytomaten in vieren snijden. Kabeljauwfilets eventueel halveren en bestrooien met zout en peper.
In ruime pan water opzetten voor pasta. Gepelde tomaten met sap in keukenmachine of met staafmixer tot gladde saus pureren. In hapjespan 1 el olie verhitten en sjalot met helft van knoflook 2 min. fruiten. Gepureerde tomaten met basilicum in pan doen en 10 min. zachtjes laten sudderen. Saus pittig op smaak brengen met peper en zout.
Intussen in koekenpan 1 el olie verhitten en rest van knoflook 1 min. fruiten. Kabeljauw in pan leggen en 2 min. per kant bakken. Cherrytomaten, olijven en kappertjes toevoegen en 2 min. meebakken. Vis in ovenschaal leggen en bestrooien met peterselie en oregano. Wijn bij tomaatjes in pan schenken en wat laten inkoken. Tomaatjesmengsel naast en over vis scheppen.

Bereidingswijze

Pasta in ruim water met zout iets korter koken dan gebruiksaanwijzing aangeeft, zodat pasta nog net niet beetgaar is. Afgieten en pasta door saus mengen. In 4 ovenschaaltjes groot vel aluminiumfolie leggen en op elk kwart van pasta en saus scheppen.
Kaas boven pasta raspen en pesto erover verdelen. Folie dichtvouwen en schaaltjes in oven zetten. Schaal vis erbij zetten en nog 7 min. verwarmen.
Schalen uit oven nemen. Vis met groenten en jus over vier warme borden verdelen. Aluminumfolie openvouwen rond schaaltjes en pasta apart erbij serveren. Eventueel garneren met zeekraal (eerst overgieten met kokend water).

Bron

Allerhande (AH)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top