Picknickpootjes - knapperige drumsticks

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2004
  • Picknickpootjes - knapperige drumsticks

    Picknickpootjes - knapperige drumsticks

    Picknickpootjes - knapperige drumsticks

De ingrediënten voor deze kippenpootjes zijn overal verkrijgbaar en niet duur. De bereiding is niet moeilijk, maar kost wel even tijd omdat je elk kippenpootje apart moet insmeren. Het resultaat is heerlijk: hartige, mals kippenboutjes, die koud ook heel lekker zijn! Bron: Volkskrant Magazine 12-06-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
20 a 24 kippenpootjes ( drumsticks ) - 200 gr (beslist) vers wit brood - 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas - 3 eetl fijngehakte peterselie - 4 theel zout - 3 theel vers gemalen zwarte peper - 3 teentjes knoflook - 1 afgestr eetl paprikapoeder - 1 afgestr eetl gedroogde oregano - 100 gr pittige mosterd - 150 gr boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine - boterkwastje - bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verkruimel het broodkruim in de keukenmachine. Meng het verkruimelde broodkruim met de geraspte Parmezaanse kaas, peterselie, zout, peper, paprikapoeder en oregano. Laat de boter in een kom in de magnetron zo zacht worden tot hij bijna smelt. Klop hier de mosterd en de uitgeperste knoflook door.

Besmeer elk kippenpootje gul met een kwastje met het botermengsel. Rol het daarna door de gekruide broodkruimels. Leg niet meer dan 10 a 12 kippenpootjes tegelijk op het bakpapier en laat de pootjes in ? 45 minuten gaar en bruin braden. Laat de pootjes afkoelen.

Bron

Volkskrant

Serveertip

Echt heel erg lekker bij een picknick, verjaardag of ander feestje.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-08-2017

Nou Joyce, dat hoop ik zeker voor je. Het schijnt deze week weer mooi weer te worden. Veel succes met de picknickpootjes. Groetjes, Petra

Joyce1956 avatar
Joyce1956 19-08-2017

Hoi Petra, dit lijkt mij een heerlijk recept. Ik hoop dat dat het nog lukt deze zomer in de picknickmand,zo niet dan lekker bij de borrel.Groetjes Joyce

pwiggers avatar
pwiggers 18-08-2017

Beste poebeerr ik gebruik in dit recept verse peterselie. Het brood gaat niet klonteren, maar je kunt ook gedroogd broodkruim gebruiken hoor.

jansie75 avatar
jansie75 18-08-2017

Ga ik s proberen met cornflakes ipv broodkruim. Tx voor de inspiratie

poebeerr avatar
poebeerr 18-08-2017

Gebruik je verse peterselie? Dit vraag ik omdat je bij de oregano aangeeft dat ie gedroogd is. Gaat vers brood niet klonteren? Ik ken broodkruim alleen van oud brood. Maar ik heb geen keukenmachine, misschien dat je daarin wel broodkruim kunt maken van vers brood.

caroca avatar
caroca 18-08-2011

Heerlijk, we hebben gesmuld! Groet, Caro

wooley avatar
wooley 30-08-2005

Zucht,weer wat lekkers gevonden! Groetjes Jacqueline

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 28-04-2005

Mijn man is gek op kip,dus deze moet dan wel mee,groetjes Anne-Mieke

nana_c avatar
nana_c 06-04-2005

Hallo Petra, Ik heb dit recept meegenomen,denk dat het een lekkere tappa of aperitiefhapje is. Ik heb van jou ook nog enkele gerechten meegenomen op www.genietenvanvers.nl. bedankt, Jeannine

nana_c avatar
nana_c 06-04-2005

Hallo Petra, Ik heb dit recept meegenomen,denk dat het een lekkere tappa of aperitiefhapje is. Ik heb van jou ook nog enkele gerechten meegenomen op www.genietenvanvers.nl. bedankt, Jeannine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten