Kerriesoep met balletjes
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-06-2004
nvt
Ingrediënten 4 personen
225gr.rundergehakt.1 teentje knoflook uit de knijper.1 fijngehakte ui.1/2 theelepel zout.1/2 theelepel kerriepoeder.1/2 theelepel kaneel.1/2theelepel gemalen kruidnagel.1/2 theelepel gemalen peper.30gr.broodkruim.1 losgeklopt ei.VOOR DE BOUILLON;1 theelepel garam massala.1 theelepel kurkumapoeder.6dl.water.1 teentje knoflook uit de knijper.1 fijngehakt ui.1/2 kopje kokos(15min.geweekt in heet water).2 eetlepels arachideolie.Benodigdheden
WOKVoorbereiding
VOORBEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN:Meng de ingredienten voor de ballen en vorm er kleine soepballetjes van.(voor verdere voorbereiding de ingredienten lijst volgen.)
Bereidingswijze
Verhit de wok,doe de olie er in en bak de ballen bruin.Haal ze met een schuimspaan er uit en laat op keukenpapier uitlekken.Maak de wok schoon en verhit 1 eetlepel olie,fruit de kruiden 30sec:voeg ui en knoflook toe en bak 3minuten.Zeef de kokos,vang het sap op en gooi de pulp weg.Voeg water en kokosmelk bij de kruiden en laat 5minuten sudderen.Voeg zout en peper naar smaak toe.Zeef de soep en doe hem weer in de wok.Voeg de ballen toe en laat 5minuten sudderen.
Serveertip
Heet serveren en nog even een tip.U kunt inplaats van kokos ook een blikje kokosmelk kopen en daar een half kopje van in doen.Dat scheelt ook weer in de tijd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties