1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Henrike's sambal-sperzieboontjes

Henrike's sambal-sperzieboontjes

  • Vegetarisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-06-2004

Ingrediënten 4 personen


750 gram sperziebonen1 grote rode ui3 teentjes verse knoflook 1 rood pepertje1 theelepel olijfolie (Classico)1 theelepel laos 1/2 theelepel Natrena vloeibaar (of naar smaak meer/minder)2 theelepels sambal oelek (natriumarm) iets water


Verder heb je nodig


Grote pan (of wok)SchilmesjeSnijplankKnoflookpers


Lekker pittig! Zo lekker heb je ze nog nooit gehad!Vegetarisch, o.b.v. olijfolie, koemelkeiwitvrij, vet- en natriumarm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de uiteinden van de sperzieboontjes, was ze en snijd ze in stukjes van 4 a 5 cm.Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwijder het vliesje van de knoflook en versnipper of pers hetWas het rode pepertje en versnipper hem (incl. zaadjes voor een extra pittige variant!)

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan (of wok) en bak de ui glazig en bak het versnipperde pepertje ook mee. Voeg de laos, de Natrena en de sambal toe en roer alles goed door elkaar. Voeg wat water toe en schep alles een paar keer om. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de sperzieboonstukjes toe.Kook ze niet langer dan 6 a 7 minuten zodat ze lekker knapperig blijven.Voeg de verse knoflook pas op het laatst toe en laat even intrekken (liefst niet meekoken).

Serveertip

Je kunt er de laatste minuten evt. nog 1-2 eetlepels geraspte kokos aan toevoegen als je daarvan houdt. Ik vind dat persoonlijk te overheersend, dus heb het eruit gelaten Lekker met mijn gevulde omelet (natriumarm, vegetarisch)Ook lekker met paprika, broccoli, courgette, aubergine en linzen. Voeg deze tegelijk met de sperzieboontjes toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top