Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine met Aubergines (Marokko)

Tajine met Aubergines (Marokko)

Door: ingridsaida

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2004

Ingrediënten


1 kg aubergine
400 gram schapenvlees in blokjes van 3 cm
2 el plantaardige olie voor het vlees
4 el plantaardige olie voor de aubergines
3 teentjes knoflook
1 tl gemberpoeder (djahe)
1 tl geelwortel (koenjit)
? tl kaneel
? tl karwijpoeder
1 tl zwarte peper
2 tl zout voor de aubergine
1 mespunt zout voor het gerecht
100 gram kikkererwten die een nacht geweekt hebben
2 kopjes water



Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Verwijder kelk en steeltje van de aubergines.Was de vruchten en snij ze in plakken (2 cm dik).Strooi 2 dl zout over de plakken aubergine, schud goed om en laat 30 min. Uitlekken in een vergiet.Spoel de plakken daarna af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.Snij de knoflook fijn.Verhit 2 el olie in een grote Braadpan op matig hoog vuur. Voeg het vlees toe met de knoflook, gemberpoeder, geelwortel, kaneel, karwij en het zout en bak alles 5 min. (regelmatig omscheppen). Doe de kikkererwten en het water erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ? 60 min. zachtjes koken (tot de kikkererwten zacht zijn).

Bereidingswijze

Als het vlees en de kikkererwten bijna gaar zijn: verhit 4 el olie in een ruime Koekenpan op matig hoog vuur. Bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin. Laat de gebakken plakken uitlekken op keukenpapier. Leg de plakken aubergine op het vlees en laat alles nog 15 min. Zachtjes koken tot het kookvocht is ingedikt. Schep alles voorzichtig over op een platte schaal en giet het kookvocht eroverheen.

Serveertip

Serveren met gekookte aardappelen of een eenvoudige couscous.

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top