1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Champagne
  5. Amaretto mousse

Amaretto mousse

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-06-2004

Ingrediënten 8 personen


5 el amaretto 4 el boter 5 eieren 200 gram kristalsuiker 3 ? dl slagroom 70 gram geroosterde, geschaafde amandelen 3 tl witte gelantine



Lusten we wel dagelijks!!! Zelfs als ontbijt

(foto lijkt er op)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de gelatine zacht in de likeur. Smelt de boter au bain marie. Klop de eieren met de suiker en de likeur. Voeg de gesmolten boter eraan toe en kook het, al roerende, tot de saus ingedikt is. Laat het in de koelkast afkoelen tot het dik is. Klop de room en spatel deze door het mengsel. Schenk het in wijnglazen of champagneglazen en laat het stollen. Voor het opdienen met geroosterde amandelen garneren.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top