1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosterdsoep
  6. Mosterdsoep

Mosterdsoep

Door: gejohn

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-06-2004

Ingrediënten 4 personen


*50 gr boter
*60 gr bloem
*1/8 liter room
*1 liter bouillon (van een blokje)
*2 eetlepels grove mosterd
*klein stukje prei (fijn gesneden)
*uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst)


Mosterdsoep
Mosterdsoep

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De boter smelten maar niet kleuren.De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.Zet de roux op een zacht vuur en laat 10 minuten garen.De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, gladroeren, en onder voortdurend roeren 10 minuten koken. De soep door een zeef halen.Mosterd, prei en spekkies toevoegen en even laten verwarmen.Vlak voor het serveren, room toevoegen, en niet meer laten koken.

Serveertip

Heb in een restaurant mosterdsoep gegeten met plakjes droge worst ipv spekjes. Ook vreselijk lekker.



Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gejohn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top