gevulde hambuideltjes uit de oven.

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2004

Dit is een lekker hartig borrelhapje wat je ook al ruim van te voren kunt klaarmaken.

Deel dit recept

Ingrediënten
Ik zal het recept geven voor 10 buideltjes, maar als je er meer nodig hebt kun je het natuurlijk gewoon aanpassen.
- 10 plakjes rauwe ham
- 2 struikjes witlof in kleine stukjes
- boursin
- geraspte old amsterdam-
- sprietjes bieslook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

Kook de witlof beetgaar en laat goed uitlekken in een vergiet.
Pak een plakje rauwe ham(de plakjes moeten niet te klein zijn, want dat is onhandig)en leg het op een bord. Schep er een eetlepel witlof op met een volle theelepel boursin. Daarna strooi je er nog wat old amsterdam op. Nu bundel je het hele pakketje samen en bind je het vast met een streng bieslook en leg je er voorzichtig een knoop in. Zorg wel dat het stevig is gesloten! Je kan het ook doen met dunne reepjes geblancheerde prei.
Nu kan het in de oven, ongeveer 10 tot 15 minuutjes.

Serveertip

Een lekkere borrel erbij!!!!

Laatste reacties

saadenka avatar
saadenka 13-06-2006

mmmmm lekker bedankt karin

jentje1 avatar
jentje1 09-11-2004

Lekker makkelijk en volgens mij ook lekker.Dank je wel,heb het meegenomen.Groetjes Jennie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten