Harira

  • Marokkaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-06-2004


Marokkaanse tomaten-peulvruchtensoep

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo runder- of lams soepvlees
1 blik gepelde tomaten
1 kop geweekte kikkererwten (of 1 blik)
1 kop geweekte linzen
1 bosje fijngehakte platte peterselie
1 bosje fijngehakte verse koriander
1 bosje fijngehakte selderij
2 dessertlepels zwarte peper
1 dessertlepel kaneelpoeder
1 saffraanpoeder
2 runderbouillonblokjes + 3 liter water
zout naar smaak
3 eetlepels zonnebloemolie
1 handvol vermicelli
3 eetlepels bloem aangemaakt met een paar eetlepels water
1 geklutst ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote soeppan

Voorbereiding

Doe de olie in een flinke soeppan. Voeg toe: het vlees in blokjes gesneden, de tomaten, de kikkererwten, alle specerijen, de gehakte groene kruiden, de runderbouillonblokjes en het water.

Bereidingswijze

Vermeng alles met elkaar en laat het vervolgens ongeveer 2 uur koken, in ieder geval tot het vlees gaar is. Doe een half uur voor einde kooktijd de linzen en de vermicelli erbij.
Roer als de soep bijna klaar is het bloempapje er door tot er een gebonden maar geen dikke soep ontstaat. Roer er op het laatst het geklutste ei doorheen.

Serveertip

Dien op in grote kommen met stukken plat Marokkaans brood erbij.
Tijdens de Ramadan hoort daar natuurlijk Chebakkia, honinggebak, bij.

Dit is mijn persoonlijke recept. Iedere Marokkaanse vrouw doet het wer anders; geen Harira is hetzelfde, net als couscous dat ook nooit is.
Lekker is het ook om wat druppels citroen aan de soep toe te voegen.
EET SMAKELIJK

Laatste reacties

jeannette_br avatar
jeannette_br 21-11-2004

Hallo Ingrid dit neem ik mee om te beginnen. Wel via de pagina van shayes, maar dat maakt niet uit. groet jeannet

orphan avatar
orphan 15-11-2004

Deze moet ook mee,jammie!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten