1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Roerei (of Kayiana)

Roerei (of Kayiana)

Door: inkie18

  • Grieks,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2004

Ingrediënten 4 personen


12 eieren * 3-4 rijpe tomaten (in kleine stukjes) * 2-3 groene paprika's (in reepjes) * olie * 1 kopje melk * 2 theelepels suiker * zout en peper



Afcha Dermena i Kayiana, lekker bij ontbijt of lunch.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe 3 eetlepels olie in een koekepan en voed de tomaat, suiker, paprika's, zout en peper toe. Laat het 10 minuten op zacht vuur sudderen.

Bereidingswijze

Klop in een kom 3 eieren op en doe er 2 lepels van het tomatenmengsel, 2 eetlepels melk en wat zout en peper door. Doe nu 2 eetlepels olie in een pannetje en doe hierin het eiermengsel en een kwart van het groentemengsel. Met een houten lepel goed roeren, niet droog laten worden, alleen goed bakken op een niet te warm pitje. Andere porties op dezelfde manier bereiden

Serveertip

Warm opdienen. Lekker op geroosterd bruin brood. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top