1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Fris zomers nagerecht

Fris zomers nagerecht

Door: sophie1215

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2004

Ingrediënten 4 personen



500 gram aardbeien
150 gram suiker
1 citroen
4 takjes dragon (estragon)
vanille roomijs
10 suiker klontjes
2 eetlepels water
een scheutje citroensap


Verder heb je nodig


De karamel: gebruik een pan met dikke bodem.


Een bedje van lauwwarme aardbeien met dragon en daarop een karamelnestje met roomijs.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de aardbeien af en verwijder de steeltjes.
Doe de aardbeien in een koekenpan en bestrooi ze met de poedersuiker en schud goed,
zodat ze lekker in de suiker liggen en laat ze 1 uur op kamertemperatuur ruste

Bereidingswijze

Doe de suikerklontjes het water en het scheutje citroen in het pannetje, breng de inhoud zachtjes aan de kook en laat deze 6 tot 8 minuten pruttelen en houd het kookproces goed in de gaten.
Neem dan een grote (soep)opscheplepel en wrijf deze in met olie en giet dan met behulp van een lepel kruislings karamelsliertjes over de lepel totdat deze bedekt is en er een nestje ontstaat.
Verwijder het nestje voorzichtig en herhaal deze operatie nog 3 maal.(Verwarm zonodig de karamel)

Verwarm nu de koekenpan met aardbeien op een zacht vuur en laat de suiker smelten.
Voeg buiten de warmtebron het citroensap toe en zet de pan daarna nog even op de vlam.
Plaats de koekenpan dan op ijsblokjes of koud aanrecht om het kookproces te stoppen.
Snij ondertussen de dragon heel fijn en voeg dit buiten het vuur toe aan de aardbeien.



Serveertip

Schep op een diep bord wat aardbeien en zet hier het karamelnestje met een bolletje vanille ijs er bovenop.
Lekker met een champagne Brut of Rose (Veuve Cliquot)




Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top