Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2004
  • Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel

    Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel

    Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel

′http://members.lycos.nl/penrwiggers/hpbimg/gemar Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 portobello`s - 2 el balsamicoazijn - 3 el Japanse sojasaus - 5 el olijfolie extra vierge (liefst met truffelaroma) - 1 el tijmblaadjes - versgemalen zwarte peper - 1 venkelknol - 1 el citroensap - 5 el olijfolie extra vierge - 50 gr rucola + wat extra voor garnering - 2 el pijnboompitten - 50 gr verse Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine en/of staafmixer - diep bord

Voorbereiding

(kan 1/2 dag tevoren). Veeg de portobello`s schoon en verwijder de steeltjes. Snij de hoejes in hele dunne plakjes. Klop in een diep bordazijn, sojasaus, (truffel)olie, tijm, peper (naar smaak) tot een marinade. Wentel de portobello-plakjes erdoor en laat ze plm. 1 - 2 uur marineren. Keer ze regelmatig.
Maak de venkel schoon. Snij de knol in vieren en schaaf de venkel (met de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Blancheer de venkel 1 minuut in kokend water.Spoel meteen af met koud water en laat goed uitlekken. Klop in een kom het citroensap met 2 el olijfolie en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat dit tot gebruik afgedekt staan.
Pureer de rucola met 3 el olijfolie in de keukenmachine of met de staafmixer en zet tot gebruik koel weg.
Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Bereidingswijze

Spreid de plakjes portobello uit op 4 grote borden. Meng de helft van de Parmezaanse kaas door de venkel en maak hiervan in het midden van de borden een bergje. Verdeel de rest van de kaas, de pijnboompitten en rucola-puree over de de portobello-plakjes. Garneer met wat rucola.

Bron

aangepast recept Tip Culinair

Serveertip

Heerlijk met een pittige frisse witte wijn, bijvoorbeeld een Italiaanse Pinot Grigio of een Zuid-Franse Viognier.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten