Pastasalade
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-06-2004
Pastasalade met salami en lenteuitjes. Lekker op een warme dag, buiten in de zon. (Of bij de picknick.)
Ingrediënten 8 personen
- 500 gram Penne Rigate (of andere maccaroni)- 150 gram salami in blokjes
- 150 gram ham in blokjes
- klein bakje/potje Creme Fraiche
- bakje Boursin Cuisine met knoflook en fijne kruiden
- 5 eetlepels water
- klein gesnipperd uitje
- een paprika in blokjes (kleur naar keuze)
- 2 lenteuitjes in ringetjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 379,32 kcal |
Koolhydraten | 48,36 g |
Eiwitten | 15,11 g |
Vetten | 13,32 g |
Voorbereiding
Kook de pasta 'al dente' zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de salami, de ham en de paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de lenteuitjes in ringen.
Bereidingswijze
Roer creme fraiche, boursin en water in een grote kom tot een smeuig geheel. Voeg de in blokjes gesneden salami, ham, paprika, gesnipperde ui en in ringetjes gesneden lenteuitjes toe en meng alles goed. Spoel de pasta na het koken even af met koud water maar laat hem niet te koud worden. Meng de pasta door de rest van de ingredienten. Laat een half uurtje afkoelen tot kamertemperatuur.
Serveertip
Serveer met stokbrood en goed glas rode wijn.
Laatste reacties
Heerlijk bij dit warme weer.
Ziet er goed uit ga het vanavond proberen
echt een aanrader, bedankt en ik ga hem zeker vakker maken. Groeten Rita
Dit neem ik mee. Bedankt van Wilma
Hoi, Dit lijkt me heel lekker, ga ik eens proberen, Bedankt voor je recept, Heel veel groetjes van Desiree.