1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: inkie18

  • Grieks, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2004

Ingrediënten 6 personen


500 gr linzen * 2-3 rijpe fijngesneden tomaten * 2 middelgrote fijngehakte uien * 2-3 teentjes knoflook * 1/4 kopje sterke azijn * 1 laurierblaadje * 1 takje rozemarijn * zout en peper * 1/2 kopje olie



Soepa Fakes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de linzen schoon en laat ze een nacht in het water om te weken. Laat ze de volgende dag uitlekken en doe ze in een pan koud water en breng aan de kook. Als ze beginnen te koken, laat ze dan weer uitlekken en doe ze in een pan schoon water terug om verder te koken.

Bereidingswijze

Voeg de ui, knoflook, tomaat, laurier, rozemarijn, zout en peper toe en laat dit zo'n 1,5 uur langzaam koken. Doe er 10 minuten voor het einde de azijn en olie bij.

Serveertip

Warm opdienen. Lekker met olijfjes en/of gerookte haring. Eet smakelijk!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top