1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lomo

Lomo

Door: marcdepester

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2004

Ingrediënten 8 personen


-1,5 kg rundvlees van het ezeltje
-2 tenen knoflook
-zout
-6 el olie
-600 g rode en groene paprika (in reepjes)
-2 uien (in ringen gesneden)
-4 tomaten (ontveld en in 8 gesneden)
-zout en versgemalen zwarte peper
-1/8 liter rode wijn
-paprikapoeder en gemberpoeder
-40 g tomatenpuree
-100 g ontbijtspek in plakjes
-peterselie



Erg pittig rundvlees gerecht, liefst van al klaargemaakt in een Romertopf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-het ezeltje op diverse plaatsen over de breedte met een scherp mes tot op de helft insnijden
-meng 3 el van de olie met de knoflook uit de knijper en wat zout en smeer het vlees in met dit mengsel (ook de inkepingen!)

Bereidingswijze

-meng de paprika, ui en tomaten en gebruik de helft om de inkepingen in het vlees te vullen
-de rest van de olie in de Romertopf doen en het gevulde ezeltje er voorzichtig inleggen
-strooi er nog wat zout en peper overheen
-de andere helft van de groentes er omheen schikken
-paprikapoeder en gemberpoede, tomatenpuree, door de rode wijn roeren en dit over het vlees gieten
-deksel erop en de pot op de onderste richel van de hete oven van 220?C zetten
BAKTIJD= 100 minuten
-gedurende de braadtijd het vlees zo nu en dan eens bedruipen
-na 85 minuten het deksel van de pot nemen en de plakjes spek over het vlees verdelen

Serveertip

-serveer het vlees op een schotel, met de groentjes er omheen verdeeld
-bestrooi met peterselie
-serveer het gezeefde braadvocht er apart bij
* geef er een gekookt aardappeltje bij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top