1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lomo

Lomo

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2004

Ingrediënten 8 personen


-1,5 kg rundvlees van het ezeltje
-2 tenen knoflook
-zout
-6 el olie
-600 g rode en groene paprika (in reepjes)
-2 uien (in ringen gesneden)
-4 tomaten (ontveld en in 8 gesneden)
-zout en versgemalen zwarte peper
-1/8 liter rode wijn
-paprikapoeder en gemberpoeder
-40 g tomatenpuree
-100 g ontbijtspek in plakjes
-peterselie



Erg pittig rundvlees gerecht, liefst van al klaargemaakt in een Romertopf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-het ezeltje op diverse plaatsen over de breedte met een scherp mes tot op de helft insnijden
-meng 3 el van de olie met de knoflook uit de knijper en wat zout en smeer het vlees in met dit mengsel (ook de inkepingen!)

Bereidingswijze

-meng de paprika, ui en tomaten en gebruik de helft om de inkepingen in het vlees te vullen
-de rest van de olie in de Romertopf doen en het gevulde ezeltje er voorzichtig inleggen
-strooi er nog wat zout en peper overheen
-de andere helft van de groentes er omheen schikken
-paprikapoeder en gemberpoede, tomatenpuree, door de rode wijn roeren en dit over het vlees gieten
-deksel erop en de pot op de onderste richel van de hete oven van 220?C zetten
BAKTIJD= 100 minuten
-gedurende de braadtijd het vlees zo nu en dan eens bedruipen
-na 85 minuten het deksel van de pot nemen en de plakjes spek over het vlees verdelen

Serveertip

-serveer het vlees op een schotel, met de groentjes er omheen verdeeld
-bestrooi met peterselie
-serveer het gezeefde braadvocht er apart bij
* geef er een gekookt aardappeltje bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top