1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Langoustines met asperges

Langoustines met asperges

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2004

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE LANGOUSTINES:
-2 liter water en wat zout
-peperkorrels
-sap 1/2 citroen
-20 langoustines
-280 g asperges uit blik of vers
VOOR DE SAUS:
-150 g boter
-3 eierdooiers
-3 el water
-zout en vers gemalen witte peper
-snufje cayennepeper
-1 el citroensap
-20 g garnalenboter



Met rijst en een heerlijk sausje, een echt smulrecept !

Ontdek meer:

Voorbereiding

-het water met wat zout, de geplette peperkorrels en het citroensap in een flinke pan aan de kook brengen
-de onder de stromende kraan afgeborstelde langoustines 10 a 12 min koken
-uit het water nemen en laten uitlekken
-de staart pellen en uit het vlees de draaddunne darm verwijderen
-hou ze warm
-laat de asperges op een zeef uitlekken

Bereidingswijze

SAUS:
-smelt de boter in een pannetje
-in een ander pannetje de eierdooiers loskloppen met het water en dit au bain marie met de garde dik en schuimig kloppen
-het pannetje uit het water halen en lepel voor lepel de vloeibare boter erdoor roeren
-kruiden met zout, peper, cayennepeper en citroensap
-de uitgelekte aspergepunten door de saus roeren en op een verwarmde schaal leggen
-de langoustinestaarten erop leggen en ze met de gesmolten garnaalboter bedruppelen

Serveertip

Meteen serveren met droge rijst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top