1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Linzensoep
  5. Kruidige linzensoep

Kruidige linzensoep

  • Internationaal, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2004

Ingrediënten 4 personen


125 g linzen 1 1/2 bouillon (runder,kalfs of kippenbouillon) 25 g boter 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1 uitgeperst teentje knoflook 100 g schoongemaakte en in reepjes gesneden spinazie 2 el fijngehakte peterselie 2 el fijngehakte kervel 1/2 el fijngehakte lavas 1/2 el fijngehakte dragon 1 el citroensap zout,peper 1 1/2 dl yoghurt.


Verder heb je nodig


Roerzeef of blender.


DIT IS EEN HEERLIJKE ZOMERSE MAALTIJD SOEP!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de linzen en doe ze met de bouillon in een pan.

Bereidingswijze

Breng alles aan de kook,draai het vuur laag,leg een deksel op de pan en kook de linzen in circa 1 uur volkomen gaar. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook circa 3 min. Voeg de spinazie aan de linzen toe en laat alles nog circa 5 min. zachtjes doorkoken. Voeg de gefruite ui en knoflook en de fijngehakte kruiden aan de soep toe. Laat alles nog eens circa 3 min. doorkoken. Laat de soep enigzins afkoelen en pureer hem daarna door een roerzeef of in een mixer-blender.Doe de soep terug in de pan en laat hem door en door warm worden.Maak de soep op smaak met citroensap en wat zout en peper.Neem de pan van het vuur af en roer er de yoghurt door.

Serveertip

Serveer de soep onmiddelijk en geef er bruin brood met boter bij.

Op een warme zomerdag kan deze soep ook uitstekend koud worden geserveerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wouterkim


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wouterkim
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top