Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. Sperziebonen in zoetzure dille-roomsaus

Sperziebonen in zoetzure dille-roomsaus

Door: j-de-jonge-kok

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-06-2004

Ingrediënten


750 gr sperziebonen
250 gram creme fraiche
30 gram boter
30 gram bloem
1/2 liter bouilon (blokje)
dille, vers en droog
azijn, peper, suiker en zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Speziebonen afhalen en evt. in stukken breken. Dille fijnsnijden.

Bereidingswijze

Bak de bloem in de boter licht beige, blus dit af met de koude bouillon (of koud water met 1 eetlepel boullonpoeder uit een potje) voeg 1 eetlepel droge dille, flinke scheut azijn en 1 theelepel suiker toe. Breng dit al roerend aan de kook en laat zeker 10 minuten zachtjes door koken. kook intussen de sperzie bonen in 8-10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel gelijk af met koud water (voorkeur) Voeg de beker creme fraiche en fijn gesneden verse dille aan de saus toe, roeren, sperziebonen erbij. Aan de kook brengen, op smaak brengen met peper en evt. zout.

Serveertip

Dit recept is lekker bij alle soorten gebakken of gebraden vlees, met gekookte aardappeltjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van j-de-jonge-kok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top