1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. kool op Tsjechische wijze.

kool op Tsjechische wijze.

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-06-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kleine witte of rode kool
2-3 eetlepels bloem
1 flinke ui
Boter (of reuzel)
1/2 kopje azijn evt 1 eetlepel suiker
1 tl karwijzaad bij witte kool
3-5 pimentkorrels bij rode kool
3 jenever besseb
1 appel-ook bij rode kool
vers gemalen peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kool fijn snijden of raspen, ui snipperen, karwijzaadjes (of pimentkorrels) pletten in een vijzel

Bereidingswijze

In een brede (braad)pan een dikke bodem water met karwijzaad (of pimentkorrels) en zout aan de kook brengen, kool toevoegen en met de deksel op pan 2 minuten laten koken, een keer omscheppen. Van vuur af, met deksel schuin bijna alle kookvocht afgieten, bloem over kool strooien en door elkaar roeren, deksel op pan en een paar minuten laten staan. In een koekenpan intussen gesnipperde ui fruiten in boter (of reuzel-origineel recept.
Azijn over kool gieten en evt wat suiker, ui doorheen roeren (bij rode kool evt. in blokjes gesneden appel) en op een zeer laag vuur gaar stoven in ongeveer 10 minuten. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Dit is heel erg lekker bij alle soorten vlees, van witte kool traditioneel bij varkensgebraad met knoedels, maar kan ook met aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van j-de-jonge-kok


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van j-de-jonge-kok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top